Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk? Vi gir deg smilet ditt tilbake!

Folk flest liker ikke å gå til tannlegen, og hver tiende nordmann lider av det man kaller tannlegeskrekk. Vi har lang erfaring med pasienter med tannlegeskrekk, og har lagt forholdene ekstra godt til rette for at behandlingen skal være smertefri og så behagelig som mulig.

Vi vil gjerne hjelpe deg som sliter med tannlegeskrekk:

  • Vi setter av god tid til samtale før behandling.
  • Vi tilbyr oral premedisinering og beroligende tablett.
For å gi deg den beste trygghet ved ditt tannlegebesøk, er det viktig at du forteller oss om du har tannlegeskrekk. Har du tannlegeskrekk, så er du ikke alene om det. Vi har god erfaring med å møte pasienter med tannlegeskrekk og har daglig pasienter med tannlegeskrekk. Flere av pasientene som har gått hos oss en stund har til og med blitt kvitt tannlegeskrekken.

Et godt tips til deg som er redd for tannlegen er å bestille en time hos oss.

Vår erfaring er at mange er svært lettet når de først har kommet til oss og ser at det ikke var så skummelt som de hadde trodd.

Bli kvitt din tannlegeskrekk

På grunn av tannlegeskrekk har du kanskje utsatt ditt besøk hos tannlegen altfor lenge og har kanskje fått store tannproblemer. Du har kanskje sluttet å smile for å skjule dine tenner og har vondt i tennene. Dette vil påvirke deg negativt både fysisk og psykisk. Tilbakemeldinger fra våre pasienter med tannlegeskrekk er at de opplever at livet blir lysere etter at de ble kvitt sin tannlegeskrekk. De har fått et penere smil og kan smile, le og har fått bedre selvtillit. De blir mer sosiale og får mye bedre livskvalitet. Vi er stolte og glade over at vi har kunnet hjelpe våre pasienter med å bli kvitt sin tannlegeskrekk og vi hjelper gjerne deg også. Ta det første skrittet og det viktige steget for å bli kvitt din tannlegeskrekk og bestill time nå.

Vårt første møte

Dersom du forteller oss at du er redd setter vi av god tid til deg i vårt første møte. Vi snakker med deg om hva som gjør at du er redd og finner en løsning som passer for deg. Vi utfører deretter en undersøkelse dersom du vil. En undersøkelse innebærer at vi kontrollerer munnhulen, slimhinnen, tannkjøttet og tenner. Dessuten tar vi også en sjekk av tyggemuskler og kjeveledd. Røntgenbilder tas ved behov. Lettere fjerning av tannstein og puss inngår. Etter undersøkelsen får du en uforpliktende behandlingsplan og et kostnadsoverslag basert på dine behov. Vi tilbyr premedisinering med tabletter før behandling.

Behandling av tannlegeskrekk

Uansett om du behøver forebyggende kontroll eller store behandlinger diskuterer vi alternativene med forklarende modeller foran oss. Sammen legger vi opp en plan. Under både diskusjon og behandling er det viktig at du har kontrollen og rett til å avbryte tannlegen for å ta en pause eller stille spørsmål. Vi vil ha en dialog med deg og forsikre oss om at du er bevisst på å bevare din tannhygiene.